Over mij

Biografie

Met avontuurlijke ouders, was mijn leven nooit Jolijn van Hartensaai. Ik groeide op tussen dieren en mensen. Iedereen was welkom bij ons thuis. In de zomervakantie trokken we zes weken lang rond met paard-en-wagen van camping naar camping. Op  mijn elfde verhuisden we naar een manege waar mijn ouders hun droom wilden verwezenlijken: een zorgboerderij waar iedereen welkom zal zijn. Ons huis werd uitgebouwd om meer mensen een woonplek te kunnen bieden. Zo leerde ik delen, zorg dragen en meeleven. Ik was nieuwsgierig naar de verhalen van al die mensen die bij ons woonden en werkten.

Na de havo ben ik eerst journalistiek gaan doen. Tijdens deze opleiding ontdekte ik de verhalen verteller in mij en ontwikkelde ik een grote passie voor het schrijven van journalistieke- en creatieve verhalen.
Aan de andere kant miste ik binnen de journalistieke wereld het sociale. Ik besloot mezelf te verbreden door de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening te doen in deeltijd. Ondertussen werkte ik op de zorgmanege van mijn ouders.
De combinatie van werken in de zorg en freelancen, lijkt ideaal. De mensen die ik tijdens mijn werk tegenkom, inspireren me voor nieuwe verhalen.

Van november 2014 tot maart 2015 heb ik samen met mijn vriend Joost Bosch (inmiddels mijn man) een reis gemaakt door de USA en Midden- en Zuid Amerika. In februari/maart 2016 zijn we naar Spanje gereden met onze Landrover Defender. Tijdens deze reizen heb ik onze avonturen gevangen in woorden en beelden. Deze zijn terug te lezen op onze blog: www.travelinjeans.reislogger.nl